beats by dre cheap

20 godina RS-a: Slavlje u zločinačkoj tvorevini

GENOCIDOM STVORENO  GENOCIDOM  CE BITI RAZGRADZENO KAD TAD

I dok RS slavi svoju 20. godišnjicu, većina onih koji su 9. januara sjedili u prvom redu dok se usvajala Deklaracija o proglašenju Srpske Republike BiH danas je iza rešetaka. Nakon zimske pauze Haškog tribunala sezonu suđenja sutra otvara upravo osnivač i bivši prvi predsjednik ovog entiteta Radovan Karadžić. Radovan Karadžić uhapšen je u Beogradu 21. jula 2008. godine. Optužen je za genocid i druge zločine u BiH u periodu od 1992. do 1995. Nakon zimske pauze u Haškom tribunalu, sezonu suđenja sutra otvara upravo Karadžić. Tužilaštvo će sutra nastaviti sa izvođenjem dokaza, a stiglo se do faze dokaznog postupka koji se tiče genocida počinjenogu  Srebrenici u julu 1995. godine.

Ratko Mladić, bivši komandant Glavnog štaba vojske RS-a, uhapšen 26. maja prošle godine u selu Lazarovo pokraj Zrenjanina. Krajem prošle godine, Mladiću je skraćena optužnica koja ga tereti za etničko čišćenje, teror nad Sarajevom, genocid u Srebrenici i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Još jedna bivša predsjednica RS-a Biljana Plavšić osuđena je za ratni zločin, zločin protiv čovječnosti i teško kršenje običaja i pravila rata. Osuđena je na 11 godina zatvora. Zahvaljujući nagodbi s tužilaštvom oslobođena je optužbe za

Nakon izdržavanja većeg dijela kazne u švedskom zatvoru, puštena je na slobodu 27. oktobra 2009. godine.

 genocid.

Momčilo Krajišnik, bivši predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Bosne i Hercegovine, 2006. godine je osuđen na 27 godina zatvora za istrijebljenje, ubistva, progone na rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i za zločine protiv čovječnosti. 2009. godine Haški sud mu je smanjio kaznu na 20 godina zatvora.

Na skupštini  je bio prisutan i Milorad Dodik kao zastupnik izabran na listi Markovićevih reformatora za Jugoslaviju.

I Dodik je podržao odluke koje su prezentirali Karadžić i Krajišnik, stoga ne iznenađuje činjenica da aktuelni predsjednik RS veći značaj daje Karadžićevoj tvorevini nego dejtonskoj RS koja je kasnije dobila i granice i legitimitet.

BIT CE PONOVO OLUJA OVAJ PUT  BOSANSKA  i genocidna ce nestati kao i ona u Hrvatskoj

Istocno Od Raja Bos Posavina.De
http://nebeskimnarodomsotonavlada.blogger.ba
16/03/2012 01:16