beats by dre cheap

Ratni zlocinac trazi zastitu od pravde

ЋУРГУЗ: ЗАУСТАВИТИ КРШЕЊЕ ЉУДСКИХ ПРАВА

Предсједник БОРС-а данас је са шефом Оперативног тима РС за тражење несталих и испитивање ратних злочина Сташом Кошарцем посјетио КПЗ Фоча. Он сматра да је крајње вријеме да се заустави кршење елементарних људских права у случају да неко оптужи и осуди невине људе и да сви надлежни треба да преиспитају свој досадашњи рад.

Ћургуз је истакао да је му је данас речено да се свих 37 српских затвореника, оптужених за ратне злочине, питају за шта су оптужени. Ћургуз је указао, да ни генерал Новак Ђукић, којем је изречена казна од 25 година затвора, нема везе са оним за шта је оптужен.

Кошарац је рекао да је овим људима прво потребна истина и обезбјеђивање једнаког третмана пред правосудним иснтитуцијама БиХ.

Он је нагласио да Република Српска не жели заштити никога ко је евентуално одговоран, али је истакао да хоће заштити Србе осумњичене за ратне злочине како би имали једнак третман пред правосудним институцијама БиХ.

 

A IMAS LI TI VEZE SA OVIM ZLOCINOM MORAMO HITNO UTVRDITI

Pogledajte ;
MIROSLAV VASILIĆ, ZAROBLJENI SRPSKI OFICIR GOVORI O SVOM RATNOM POHODU NA POSAVINU
MI SMO SRUŠILI PLEHAN I UBIJALI CIVILE!
http://nebeskimnarodomsotonavlada.blogger.ba/
U zakljucku se navodi;
Zauzeli smo to hrvatsko selo ubivši sve što se moglo ubiti.
S majorom Pantelijom Čurguzom, krenuli smo u osvajanje hrvatskih sela Modrana i Plehana, a ja sam raspoređen u bataljun kojim je zapovijedao kapetan Ostoja Jajčanin. Preko njih je iz najvišeg vrha naše vojske odmah stigla i naredba da se miniraju, bolje reći uklone sa zemlje, svi tuđi vjerski i drugi objekti, posebno samostan Plehan, sve što je mirisalo na ustaštvo.

Istocno Od Raja Bos Posavina.De
http://nebeskimnarodomsotonavlada.blogger.ba
11/11/2011 05:11